Na mijn scheiding meld ik me aan bij een datingsite en mijn vrienden zeggen: ‘Doe je alsjeblieft voorzichtig?’ 

 

Vier jaar doe ik voorzichtig onvoorzichtig en ik leer de meeste dateclichés kennen. Aanvulling, opvulling en invulling: leeghulzige brr-begrippen, waarom heeft niemand het over de vervlakking en uitvlakking? Het ‘goed glas wijn’ (komt dat uit Leerdam?) verruil ik liever voor een glas goede wijn. En ik ben vooral geen maatje of ander sprot, daar horen unisex ANWB-jassen bij, grove wandelstappers en de kleur beige. Ik ben veel te leuk voor beige. 

 

Daarna schrijf ik Koorddanseres, een roman waarin de datingwereld als behang achter het hoofdverhaal figureert. Met pianovingers bespeel ik de toetsen van mijn iMac, verbaasd beluister ik de klanken. Alles wat ik tot nu toe heb gedaan, komt wonderlijk samen: de analytisch onderzoekende blik en het differentiaaldiagnosticerende puzzelen uit de geneeskunde, het schrijven met licht (en dus ook met donker) uit de fotografie - met het juiste strijklicht onthul je het beoogde reliëf - schrijven met vorm (grafisch), waarbij het de kunst is om de tegenvorm van de oningevulde ruimte ook het nodige te laten zeggen. Op dit moment zoek ik een uitgever voor Koorddanseres, ondertussen werk ik aan een tweede manuscript en denk ik al stiekem na over een derde roman.

 

Onder de menuknop GLIMPEN hangen blogs over daten, onder FLARDEN vind je andere stukken tekst. 
Disclaimer: In de verhalen zit meestal slechts een kern van waarheid, die zich kan beperken tot één woord dat inspiratie gaf voor het geheel.