De volschrijver van een lifestyleblog predikt dat je elke avond voor het slapengaan drie eieren moet leggen. Ze staan voor taken die je de volgende dag wilt uitvoeren en wanneer je ze tevoren opschrijft, verlummel je minder tijd. Gisteravond konden de eieren me gestolen worden, vandaag ben ik vrij en mag ik tijd verkwisten op mijn mobiel. 

 

Ik doe een rondje langs de velden van e-Matching. Er struint een nieuweling rond, die ik van vroeger ken. Ik ken hem best goed van vroeger. Hij heeft flatteuze foto's. Vroeger heb ik betere van hem gemaakt, maar deze zijn zeker innemend, alleen al vanwege de plaatjes zullen vrouwen hem bij bosjes aanschrijven. Hij heeft de looks, die regelen hoofdzakelijk de klandizie. Ik gniffel om de prominent vermelde interesse in tantra. Zal ik laten weten dat ik hem gespot heb?


afbeelding door Tineke Oosterwijk

Haha, kan het niet laten JeeL1963, 
app ik, welkom in de jungle van internetdaten… Ben benieuwd, e-M stuurt je bericht als ze vermoedt dat een recente inschrijving bij je past.
Ze hebben me jou niet als tip gestuurd, antwoordt hij. Een lachebekje laat met getuite lippen een hartje ontsnappen. Trek veel bekijks en ontving een paar reacties. Maar merk dat ik nog lang niet los ben van H. Misschien is het te vroeg hiervoor…
Je profiel maakt heel duidelijk wat je wilt en er lopen zat vrouwen rond, die net als jij in de eerste plaats seks zoeken.
Yesss! juicht hij. Ik kreeg e-M als tip van een van mijn tantrika’s

 

e-Matching stuurt me inderdaad een koppelingsuggestie. Ik app Jeel1963 de schermafbeelding ervan. 
Hoe kan dat? 
vraagt hij. Heb mijn profiel inmiddels verwijderd. Kun jij even controleren of het inderdaad weg is? 
Zijn profiel is verwijderd. Ik verbaas me erover hoe vreemd datingsites matchingvoorstellen genereren. Hoewel, ooit waren hij en ik een uitstekend setje, we hebben dat huwelijk twintig jaar volgehouden.